24 de jul. 2012

Alehop, Jose Antonio Fortuny

Jose Antonio Fortuny
Alehop
Funambulista, 2012


Un circ misteriós circ arriba a un poble distant. Mentre la població es queda hipnotitzada per l'espectacle, una parella de vellets intenta solucionar, el que evidentment és un problema domèstic, però, sense voler, es veuran endinsats en una aventura trepidant, que els portarà fins a límits insospitables.

Alehop es una original comèdia negra que, sota una aparença d'història desenfadada, tracta amb subtilesa temes com l'abús de poder, la confrontació ideològica, la manipulació de masses...

17 de jul. 2012

Bye Bye Babilonia

Beirut a la dècada de 1970, és un paradís. Les famílies omplen els seus carros de compra amb productes de luxe. Làmia Ziade, als set anys, somia en dolços americans i anar de viatge.
Considerada per l'elit com el "París o Mònaco de l'Orient", Beirut és en realitat un barril de pólvora esperant esclatar. El 13 d'abril de 1975 Lamia i la seva família al tornar d'un dia de camp es van trobar la ciutat en flames.
Mirant els dies daurats abans de la guerra i els efectes devastadors que va comportar aquesta, Bye Bye Babilònia , és una història commovedora des de la perspectiva d'una nena, una història on les icones del consum apareixen al costat d'edificis en flames, escenes de violència i tot tipus d'armes noves. Bye Bye Babilonia és una memòria única i un document gràfic important d'una guerra terrible.

12 de jul. 2012

Dansa amb Dracs - George RR Martin


Martin, George R.R.
Dansa amb dracs,   Cançó de Gel i Foc V
Madrid : Alfaguara, 2012


El futur dels Set Regnes penja d’un fil. 
Sobre una terra devastada per la guerra dels Set Regnes, es tornen a agitar les marees de la cobdícia. Mentre que els viaranys del destí portaran en  Tyrion cap a orient, passant tota mena d’aventures, la Daenerys i els seus dracs, ja adults, viuran la seva pròpia odissea entre les muralles de la ciutat de l’Harpia. Al mateix temps, pretendents procedents de diversos punts de la terra s’han posat en camí amb l’ànim de convertir-se en consort de la Daenerys. Al Mur, les coses també estan canviant...






6 de jul. 2012

Muriel Villanueva al Club de Lectura Tortosa

Muriel Villanueva, autora de la gatera, vindrà al club de lectura del gener de 2013 a la nostra biblioteca. Ja tenim ganes de sentir els seus comentaris  però mentre esperem, podem fer un tast veient aquesta entrevista...
    


Us esperem el proper 23 de gener a les 19.30 h

5 de jul. 2012

L'arca de Babel, Màrius Serra


Màrius Serra debuta en la literatura infantil, a 'L'arca de Babel' narra l'aventura d'un noi i una noia, l'Alfred i l'Elisabet, pertanyents a una tribu que no té domini del llenguatge i se serveixen d'una pila de coses per comunicar-se.

La història comença amb un gran diluvi i aleshores es barregen, com el títol insinua, els mites de la Torre de Babel i de l'Arca de Noè. Els dos petits comencen una travessia per set mars i a cada un van descobrint, en forma de lletres i alfabets, diverses paraules d'orígens diferents que els van donant cada cop més eines per poder-se explicar el que senten l'un per l'altre. Fins que, després de diversos avatars, arriben al setè cel tenint un bagatge lingüístic important.

Així, Serra s'ha acabat movent "pels mateixos interessos de sempre", perquè "el llenguatge i l'adquisició de la llengua és central en la transmissió de la cultura i admet tot tipus de tractament, perquè és interclassista i per a totes les generacions", ha dit l'autor.

La història neix a partir de la cantata 'Bacelores', que l'any 2009 va ser encarregada a l'escriptor barceloní i al músic Enric Palomar, i que durant el curs 2010-2011 van interpretar 30.000 cantaires d'entre 10 i 12 anys de tot Catalunya. "Al final del procés, la idea se'm va fer gran i el que havien estat set cançons que parlaven d'una travessia pels set mars, va prendre més forma i em van venir unes ganes irrefrenables d'escriure-les com a relat",