22 de maig 2012

El asesino hipocondríaco






El asesino hipocondríaco ” és la primera novel·la de Juan Jacinto Muñoz Rengel. L’autor ens sorprèn amb un protagonista singular; un assassí a sou hipocondríac. Una divertida i original obra, que ens farà riure i aprendre sobre malalties de tot tipus.










L’assassí explica el seu dia a dia en primera persona, amb prudència només ens dóna les seves inicials: MY. Fa ja més d’un any que segueix a Eduardo Blastein, amb paciència i dedicació, esperant el moment oportú per poder dur a terme l’assassinat. Plantejant-se mètodes inversemblants, ajudant-se de les seves malalties com a mòbil per una possible carrega penal.
MY és metòdic i col·lecciona en un arxiu secret totes les malalties, reals i imaginaries. que ha pogut trobar. D’elles també en treu la seva medicació, ja que ha deixat de creure en els metges (que ni l’escolten ni l’ajuden). MY també recull fitxes biogràfiques dels seus herois; grans homes de la Literatura i la Ciència que van patir malalties i la incomprensió dels seus coetanis, tal com a ell li passa. Edgar Allan Poe, Voltaire, Molière, Tolstoi, Kant, són alguns dels exemples que trobarem durant el transcurs de l’obra.
Juan Jacinto juga amb recursos de la novel·la de detectius i l’humor negre, amb situacions que ridiculitzen al protagonista, i ens fan riure d’ell. També té una part de novel·la històrica, amb les biografies dels hipocondríacs il·lustres.
La imaginació i originalitat de l’autor, és el punt for de l’obra. Arribar a posar-se a la pell d’un veritable hipocondríac i a més; assassí a sou! Una combinació letal, explosiva i delirant. Amb la successió de malalties tals com “la síndrome de l’accent estranger”, ” l’enrampada de l’assassí”, “l’embaràs psicològic”, o el “desorde neurològic de processament sensorial d’olors i sabors”, entre d’alters.
La vida del assassí és un miracle mèdic, un esser amb tantes malalties i patologies… Com pot sobreviure? La sensació del lector passa de la incredulitat a la compassió. I a mi en fa preguntar-me, com una persona amb tanta por a la seva mort pot ser capaç de matar algú altre?
Una novel·la molt entretinguda, diferent, divertida i no apte per persones sensibles al contagi de malalties per via literària, o afectiva, o més ben dit: hipocondríacs. Podrien sofrir d’una sobrecarrega síndromes d’allò més inèdits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada